patientberattelser

  

Ätstörningar, Ångest och Deprimerad

 

-Hur jag mötte Anneli Sandström och hur hon förändrade mitt liv

 

Ett liv utan känslor, utan livsenergi och ångest är inget liv. Man andas, men man lever inte. Jag har varit där under en lång tid. Hur jag från 13 års ålder tappade mig själv mer och mer. Kände mig allt mer onormal och hur jag till slut inte kände igen den människan jag såg i spegeln för det var inte jag. Jag klarade snart inte av att leva mig med själv. Jag kämpade med ätstörningar och ortorexi (träningsberoende), fick en fruktansvärd ångest ju djupare in i sjukdomen jag kom. Tillslut gick det ut över mitt liv, jag begränsade mig socialt för att slippa tex äta, jag valde att bli vegetarian för att hålla koll på kalorier osv. Jag hade listor i huvudet på vad jag fick/inte fick äta, hur mycket jag hade tränat, hur mycket jag förbränt osv. Min kropp var så uttömt på energi men sjukdomen som var som en slav bara drev på mig.  Jag var djupt deprimerad, jag kunde inte skratta, gråta eller känna andra känslor, jag kunde inte ha en relation eftersom jag blev mer och mer avstängd och kall. För kärleken till mig själv fanns inte pga. ätstörningen. Mitt liv var jämt grått och jag kunde inte bli av med det. Jag kände mig psykiskt störd för allt i mitt huvud höll på äta upp mig. Men det var då jag mötte Anneli Sandström.

 

 Vid första mötet var allting nytt. Jag och pappa åkte nästan 100 mil och visste ingenting, men det var den sista lösningen. Vi kom dit och första behandlingen började jag gråta som ett litet barn. Det som hade gått flera år! Hur Anneli kan ta sig an alla människor, få dem att känna sig så älskad och viktig är för mig en gåta som bara Gudarna vet. Men framförallt hur hon får dem att må. Hur hon fick mig att må. Allt som händer hos Anneli är svårt att tala om eller beskriva, för det är så magiskt. Hon säger saker jag känner eller sånt bara jag vet. Hur hela kroppen töms på sånt som den inte behöver, sådant som tar tid och energi ur ens liv försvinner och i mitt fall gav mig glädje och lättnad.  Ju mer behandlingar jag fick, desto mer kunde jag gråta och släppa fram alla andra känslor, utan att det egentligen kändes nått speciellt. Det kändes normalt och som om det alltid varit så. Det är det som är så magiskt när kroppen självläker. Jag fylldes med sån livsenergi, blev så glad och de kändes som jag svävade på rosa moln. Jag gick på behandling en gång/dag i fem dagar och under sista dagen kände jag hur jag känner igen mig själv när jag ser mig själv i spegeln. Den äckliga fula tjejen är borta. Jag har kommit fram som har varit gömd så länge. Nu är den spralliga, glada tjejen hemma i sin egen kropp. För det är ju så jag alltid varit. Den känslan är befriande, som ett krig där jag står som segrare. Mitt bästa jag.

 

Denna händelse är det bästa som hänt mig, den har räddat mitt liv, för utan henne hade jag inte levt idag. Jag hade andats, men inte levt. Och det är en stor skillnad. Att kunna leva och fokusera på det viktiga och inte låta Psykisk ohälsa ta över! Idag lever jag utan ätstörningar, ångest eller depression. Jag är nöjd med mig själv för jag mår bra! För mig är hon en ängel. Och för att tro på mig måste du nästan möta denna fantastiska människa för att förstå vad jag pratar om. Får du chansen, ta den! Du gör dig själv en jättetjänst för det är de bästa som kan hända.